all-inclusive-sicilie

Sicilië is één van de meest bekende plaatsen in Italië. Dit is ook niet gek aangezien dit eiland een hele hoop geschiedenis heeft en een heleboel mooie bezienswaardigheden te bieden heeft. De geschiedenis van dit eiland is terug te zien in de architectuur van de gebouwen.

Palermo

Palermo is de hoofdstad van Sicilië en is in handen geweest van verschillende rijken. Dit is ook te zien aan de verschillende gebouwen die er te vinden zijn in deze stad. Er is een kathedraal te vinden die in de 11e eeuw is gebouwd door de Normandiërs die er toen aan de macht waren. In dezelfde tijd is ook de kerk San Giovanni degli Eremiti gebouwd. Deze bouwwerken zijn in de jaren erna meerdere keren opgeknapt waardoor er meerdere stijlen aan toegevoegd werden.

Noto

Deze stad is al ouder dan dat die er nu uitziet, dit komt omdat in 1693 de stad is getroffen door een aardbeving. Hierdoor is een groot deel van de stad verwoest waardoor die weer opnieuw moest worden opgebouwd. Als je door de stad loopt zal je zien dat het gemengde stijlen en tinten heeft. Noto heeft één hoofdstraat waar je alle mooie gebouwen van de stad kan bezichtigen. Gebouwen die je al tegenkomen zullen bestaan uit paleizen, kerken en andere prachtige gebouwen.

Monreale

In de buurt van Palermo aan de rand van de gouden vallei ligt het dorpje Monreale. Deze plaats is ontstaan in de middeleeuwen. Het plaatsje is gebouwd om het kathedraal en het benedictijnenklooster. Het is ook aan te raden om deze twee gebouwen te bezoeken aangezien het aan de binnenkant rijkelijk is gedecoreerd met historische dingen. Dit is misschien niet op het eerste oog te zien aangezien de buitenkant niet heel uitgebreid is gedecoreerd.

Al met al is het een aanrader om deze drie bestemmingen in Sicilië te bezoeken.

Leave a Reply