Milaan, de stad van de mode

kerkje-milaan

Milaan is een stad in Italië, waar veel te beleven valt. De Italiaanse manier van leven is hier groots aanwezig, dit geeft een authentiek gevoel. Milaan is een uitstekende stad voor een stedentrip, vaak zijn deze stedentrips te kort om alles te ontdekken wat deze mooie stad te bieden heeft. Daarom is het belangrijk dat u de mooiste en belangrijkste hotspots kent. Het opstellen van een plan voor wat u wilt bezoeken kan zeer handig zijn.

Milaan wordt gezien als één van de belangrijkste modesteden in de wereld. Veel grote bekende modehuizen kennen hier hun oorsprong. Milaan is tevens de 2e stad in Italië ook zijn hier andere belangrijke bedrijven gevestigd. Milaan is meer dan alleen een zaken stad, het heeft Milaan een rijke geschiedenis is heeft tal van mooie historische gebouwen en kerken.

Eén van de grootste katholieke kerken in de wereld is gevestigd in de stad, de Dom van Milaan, dit is een imposant bouwwerk waaraan gewerkt is vanaf de 14e tot de 20e eeuw. Deze is dan ook zeker een bezoek waard. Er zijn nog veel meer oude gedeelten in Milaan die het bezoek dan ook zeker waard zijn, zo ook het kasteel Sforzesco. Dit kasteel staat bekend om haar prachtige fontein, tevens worden hier allerlei meesterwerken uit de historie tentoongesteld en is er een archeologisch museum. Verder is het theater ook een pareltje van de stad, het La Scala theater behoort tot één van de mooiste theaters in de wereld, de inwoners van Milaan zijn daarom zeer trots op hun theater en geef hen is ongelijk.

theater-milaan

Voor de voetballiefhebber is Milaan bij uitstek een stad om te bezoeken. Zo kan de voetbaltempel San Siro oftewel Stadio Giuseppe Meazza bezocht worden. Dit is de thuisbasis van 2 grote Milanese topclubs, AC Milan spelend in de rood zwarte shirts en Inter Milan, spelend in de blauwzwarte shirts. In het verleden beide veel prijzen gewonnen. Toch is het mooi dat de 2 aartsrivalen die stadion delen en dat dit gewoon mogelijk is.

san-siro

Een terugkerend aspect van Milaan is mode, Milaan is 1 van de belangrijkste steden op het gebied van haute couture. Modehuizen als Armani en Versace kennen hier hun basis en zijn dan ook boegbeelden voor de mode-industrie. Vaak zijn de kleren uit deze modehuizen zeer prijzig, gelukkig is er in Milaan ook de mogelijkheid om te shoppen voor betaalbare kleding. Wilt u kunnen genieten van de nieuwe collecties, dan is het verstandig om uw bezoek in februari of augustus te plannen. Wilt u liever genieten van de Saldi, de uitverkoop, dan zijn januari en juli de uitgewezen maanden om de stad te bezoeken.

Bent u toch opzoek naar iets exclusiefs dan kunt u de winkelstraat ‘’Corso Vittorio Emanuele II’’ of de vierhoek van de mode ‘’Quadrilatero della Moda’’ bezoeken. De vierhoek van de mode wordt ook wel de gouden vierhoek genoemd, omdat hier de belangrijkste en exclusiefste mode wordt verkocht. De etalages van deze winkels zijn prachtig aangekleed, alleen al voor de etalages en de ervaring is het bezoeken van deze straat meer dan waard.

mode

Leave a Reply