lago-bleu-200433_1920

Van over de hele wereld kwamen er altijd toeristen om de bekendste berg van de Alpen te aanschouwen. Het gaat om de gigantische kegelvormige berg van 4478 meter hoog, genaamd de Monte Cervino. De Zwitsers spreken echter over de Matterhorn, wat natuurlijk wat minder mooi klinkt. Het is de heroïsche berg die voor het eerst werd beklommen door de Engelsen na een stijd met Italiaanse alpinisten.

Het ideale winter- en wandelsport gebied

Als wandelaar kun je tijdens wandelingen, net als bij de Mont Blanc, genieten de prachtige bergtop en daaromheen liggende bergdalen. Breuil-Cervinia en Valtournenche zijn de belangrijkste vakantieplaatsen in het gebied. Daarnaast zijn het de favoriete winterbestemmingen met mogelijkheden tot skiën tot over de Zwitserse grens. Wanneer wat je dieper de vallei ingaat kun je terecht in prachtige, rustige dorpen met echt onbeperkte wandelmogelijkheden in de bossen en in de weiden van de Alpen. Hierbij heb je een prachtig uitzicht met als hoogtepunt de Monte Cervino.

De uitzichten

Je hoeft voor de wandelpaden in de vallei echt niet over een uitzonderlijke lichamelijke conditie te beschikken. De paden zijn namelijk voor iedereen goed te belopen, jong of oud, het maakt niet uit. Wat wel aan te raden is, zijn goede loopschoenen zodat je optimaal kan genieten zonder enige vormen van pijn. Je hebt er namelijk prachtige bloemenvelden, kabbelende bergriviertjes en vooral van de stilte en de rust. Je loopt zo in Valtournenche langs het Cheneil pad met de panoramische uitzichten over het dorp en de vallei.

Antey-St-André staat bekend om zijn zonnige ligging. Het dorp wordt gekenmerkt door een erg lange geschiedenis. Dit kun je ook wel zien aan de Romaanse kerk, een aquaduct uit de 16e eeuw dat het water van de rivier vervoerde voor de irrigatie van de landbouwvelden en de resten van een oud fort. Traditionele ambachten zijn hier ook echt nog lang niet verdwenen. Mocht je tijdens de maand augustus in de buurt zijn, moet je absoluut naar de grote Feria gaan waar je de ambachtslui aan het werk kunt zien.

Een waar paradijs

Wat ook een prachtige vakantiebestemming met een hoop zon is, is het plaatsje Torgnon. Je ziet hier heerlijk uit de af en toe koude winden van de vallei en je hebt ook een prachtig uitzicht op de Monte Cervino. Op 1600 meter vind je ook de gemeente La Magdeleine waar je ook prachtig kunt wandelen met een hoop pittoreske dorpjes. Je vindt tussen de houten huizen acht eeuwenoude watermolens. Het is aan te raden om de panoramische route te volgen tot het autovrije plaatsje Chamois.

Het gebied rond de Monte Cervino is een waar paradijs voor de natuur- en wandelliefhebbers te noemen. Je kunt hier op en top tot rust terwijl je heerlijk actief bezig bent.

Leave a Reply