gondola-desktop-wallpapers-2

Venetië is de nummer één bestemming in Italië als het aankomt op een romantische of een unieke vakantie. Die heeft vooral te maken met de romantische gondeltochten die men kan maken door de grachten van de stad. Echter is er nog veel meer te doen in deze prachtige stad. In dit artikel wordt u meegenomen langs enkele bezienswaardigheden in Venetië en wordt de stad zelf ook voor u beschreven.  

Venetië is een stad waar één ding echt centraal staat in zowel de stad zelf als het dagelijks leven van haar inwoners, namelijk water. De stad is namelijk omringd door water en door de stad lopen vele grachten. Het is echter niet gek dat er zoveel water in en rondom de stad te vinden is, aangezien Venetië gebouwd is binnen een lagune. Doordat er zoveel grachten in de stad zijn, heeft Venetië maar zeer weinig straten. Het grootste gedeelte van de verkeersactiviteiten vindt hierdoor ook voornamelijk plaats in de grachten. Hier heeft Venetië echter ook haar prachtige en unieke uiterlijk aan te danken. Het unieke uiterlijk van deze stad zult u nergens anders ter wereld terugvinden.

Net als iedere andere stad heeft Venetië ook meerdere bezienswaardigheden. Als u zich een keer op de ‘Piazzo San Marco’ (Het plein van San Marco) bevindt, dan is het zeker de moeite waard om eens goed om u heen te kijken. Op dit plein vindt u namelijk de volgende bezienswaardigheden terug:

  • De San Marco Basiliek

Het is de beroemdste kerk van de stad. Door de eeuwen heen zijn er enkele aspecten van de basiliek veranderd en is het uiterlijk ook enkele keren aangepast. De veranderingen vonden plaats toen diverse bezetters de stad Venetië (of toentertijd het Venetiaanse Rijk) hadden overgenomen.

  • De Campanile van Venetië

Dit is een klokkentoren van bijna 100 meter hoogte. Het is mogelijk om de toren te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad en al haar waterwegen.

  • De ingang van het Dogepaleis

Het Dogepaleis was vroeger het paleis van de leider / heerser van de Republiek van Venetië. In dit paleis werden de meest belangrijke beslissing genomen met betrekking tot zowel de stad als de gehele republiek. Vandaag de dag is dit paleis echter omgetoverd tot een museum.

 

Indien u liever een actievere dagbesteding wilt ondernemen, dan is een gondeltocht een echte aanrader. Gedurende de meeste gondeltochten zult u over de Canal Grande varen. De Canal Grande was vroeger het kanaal waar het meeste verkeer plaatsvond. Vandaag de dag is het kanaal echter nog steeds de hoofdader van Venetië. Deze ‘verkeersroute’ is immers vier kilometer lang en baant zich een weg door verschillende wijken van Venetië. Tijdens een gondeltocht over het beroemde Canal Grande komt u langs divers bezienswaardigheden, waaronder het Pallazzo Foscai, het Palazzo dei Camerlenghi en de Basiliek Santa Maria della Salute. Ook zult u langs of zelfs onder enkele beroemde bruggen doorvaren. Enkele beroemde bruggen die u tegen kunt komen tijdens uw gondeltocht zijn de Rialtobrug, de Ponte dell’ Accademia en de Ponte Degli Scalzi.

venise

Leave a Reply