Deze plek moet u een keer bezocht hebben! Het Gardameer, het aller mooiste, grootste en indrukwekkendste meer van Italië. Deze plaats moet u op uw bucketlijst zetten. Het Gardameer trekt toeristen over de gehele wereld, en dat is natuurlijk niet voor niets. Wij zetten voor u de redenen op een rij, waarom u een keer naar het Gardameer toe moet!

Landschap 

Het landschap rond het wonderschone Gardameer is zo bijzonder, het lijkt wel een kunstwerk! De combinatie van het diep donkerblauwe water, de oleanders, de kleine en grote citroenbomen en de cipressen, maken een bezoek aan deze prachtige plaats, uniek.

garda-2799174_960_720

Culturen 

Rondom het Gardameer kunt u proeven van verschillende culturen. Het Gardameer ligt namelijk langs die regio’s dit zijn:  Brescia-lombardije, Lago di Gardo en Garda Trentino. Je kan in deze gebieden genieten van de specialiteiten van de lokale bevolking. U kunt hier dus lekker de cultuur proeven.

limone_aan_het_gardameer_-_panoramio_1

Bereikbaarheid en verblijf

De faciliteiten rond het Gardameer zijn goed geregeld. Daarnaast is de infrastructuur ook prima en kan je terecht bij erg veel pensions, vakantiehuisjes, campings, hotels en hostels. U heeft dus genoeg keuze uit verschillende veerblijftypes.

lake-466221_960_720

Activiteiten 

U kunt erg veel activiteiten bezoeken wanneer u op vakantie gaat naar het Gardameer. Denk hierbij aan verschillende wandelingen door de bergen, bergsporten als klimmen en mountainbiken, maar ook kunt u hier paragliden. Ook kunt u voor een informatieve activiteit naar een groot aantal aan musea. Daarnaast heeft het Gardameer natuurlijk ook prachtige stranden en heerlijk weer om uw dag door te brengen.

bicycle-2086932_960_720

 

Bezoeken van andere steden

Het Gardameer ligt in de buurt van verschillende steden, die ook het bezoeken waard zijn! Denk hierbij aan Milaan, Venetië en Verona. Hier kunt ook even naar toe met de auto. Een uitstapje in een vakantie, dat is toch super leuk. U heeft veel mogelijkheden in het Gardameer, maar u kunt het dus ook uitbreiden met een bezoek naar andere steden.

 

 

 

 

Leave a Reply