Italië heeft veel pareltjes die zeker niet gemist mogen worden bij een bezoek aan het land. Een van dan schatten ligt op de grens van Toscane en Ligurië. Het stuk Italiaanse kust wat tussen Genua en Pisa ligt wordt ook wel beschreven als een van de mooiste stukken van het land. Het kleine gebied biedt de bezoekers een waar genot van zon en zee, heerlijk eten en schitterende natuur. Verder is kenmerkend voor het gebied de vijf dorpjes die gevestigd zijn op schitterende hoge rotsformaties. De 5 stadjes worden samen dan Cinque Terre genoemd. Het gebied staat zelfs op de werelderfgoed lijst van UNESCO. Ondanks dat het tegenwoordig drukker wordt bezocht door toeristen is de schoonheid nog lang niet verloren. De dorpjes en het gebied eromheen maken samen deel uit van het Cinque Terre national Park. Elk dorpje is een ware ansichtkaart.

 

Als je alle dorpjes wilt bezoeken ben je ongeveer één tot twee dagen kwijt. Wil je ook de wandelingen maken die in de omgeving zijn dan kunnen er daar nog een aantal dagen bij komen. Je kan dus prima een week verblijven in de omgeving van Cinque Terre.

 

Wandelen

Doordat het gebied gelegen is aan de Italiaanse kunst is er de mogelijkheid om schitterende wandelingen te maken langs de steile kliffen. Door de steile kustlijn is het wel een uitdagende route. Er zijn diverse kustroutes in verschillende niveaus en afstanden. Bij de wandelroutes kunt u denken aan omgevingen met prachtig uitzicht, wijngaarden en olijfbomen. Wie wandelen niet ziet zitten is er zeker wel een goed alternatief. U kunt namelijk met een trein tussen de dorpjes reizen, deze zijn verbonden via een spoorlijn. Wellicht kan het ook handig zijn om een combinatie van beide te overwegen.

 

Alle dorpjes hebben positieve kenmerken, respectievelijk heten ze: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore.  Zo heeft Monterosso bijvoorbeeld een zandstrand, ligt Corniglia boven op een berg en heeft Riommagiore een schitterend uitzicht over de kustlijn.

 

Bereiken
50%

Om Cinque Terre te bereiken is het makkelijkst om naar Pisa of Genua te vliegen. Vanaf deze plekken kan je dan vervolgens een trein nemen. Deze reis duurt ongeveer 1,5 uur. Tussen de dorpen kan je ook met de trein reizen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om te lopen.  Natuurlijk kan je de dorpjes ook bereiken met de auto. Echter is het niet aan te raden voor de beginnende rijder, er zijn namelijk veel nauwe wegen, hoge kliffen en soms schrikwekkende parkeerkosten. Een tip is om de auto achter te laten in het nabij gelegen La Spezia, daar zijn beveiligde parkeergelegenheden.

 

Verblijf

Omdat de dorpjes zo klein zijn maar er wel veel toeristen komen is er dus weinig accommodatie en veel vraag. Hierdoor zijn de prijzen hoger dan gebruikelijk. De betaalbare kamers zijn snel weg en dus is het handig om vroegtijdig te reserveren.

 

 

Tot slot zijn er wat tips voor een bezoek aan Cinque Terre

  • Gedurende de periode van augustus hebben veel Italianen ook vrij en zal het dus erg druk zijn. Om dit te vermijden kan je het beste buiten het hoogseizoen gaan.
  • Het massatoerisme bevindt zich meestal in de middaguren. Het is daarom verstandig om of in de vroege ochtend of laat in de avond te verblijven.

Leave a Reply