Kom echt tot rust aan het Comomeer

comomeer

Als je van het klassieke Italië houdt en ook van de rust die de mooie natuur kan bieden, dan is een bezoekje aan het Comomeer echt een must. Het Comomeer is gelegen in het noorden van Italië en is het diepste meer van Italië. Het diepste punt in dit meer reikt tot wel 410 meter diepte.

Dit meer is vernoemd naar de grootste stad die gelegen is aan de onderzijde van het meer, Como. De stad Como telt ongeveer 85000 inwoners en is de hoofdstad van de provincie Como. Naast deze authentieke Italiaanse stad zijn er diverse mooie plaatsen die ook gelegen zijn aan het meer. Denk hierbij aan Bellagio , Varenna, Menaggio, Gravedona en Lecco. Het leuke aan deze (rustige) historische  badplaatsen is dat deze te bereiken zijn met een veerpont die vaart over het Comomeer.

Aan de noordkant van het meer is de hoogste berg te vinden in dit gebied, namelijk de Monte legnone. Deze berg is 2609 meter hoog en is bijna vanaf alle kanten van het Comomeer te zien. Het bijzondere aan het meer is dat deze maar liefst 46 kilometer lang is en een maximale breedte heeft van 4,3 kilometer. Het water dat zich bevindt in het Comomeer is afkomstig van de rivier de Adda. Deze rivier stroomt in het noorden van het meer naar binnen.

In de directe omgeving van het Comomeer zijn er gezellige, authentieke Italiaanse dorpjes te vinden, waar je het echte Italiaanse temperament mee kan krijgen. In vergelijking met Nederland gaat alles veel rustiger en is er echt de mogelijkheid om tot rust te komen. vanwege het windje dat vrijwel continue aanwezig is op het meer bied het Comomeer een perfecte uitvalsbasis voor de watersport. De kitesurfers, zeilers en waterskiërs kunnen hier perfect vertoeven.

Mocht je met het openbaar vervoer willen reizen aan het Comomeer, houdt er dan rekening mee dat er niet naar alle dorpjes een treinverbinding mogelijk is. Alleen aan de oostzijde van het meer is er een treinverbinopenbaarvervoer-trein-comomeerding beschikbaar, die in de meeste gevallen bestaat uit een enkel spoor. De trein zal hier ook niet net zo vaak rijden als in Nederland. Ongeveer 15 keer per dag zal er een trein over dit spoor rijden, wat neerkomt op zeven à acht keer per richting.

Mocht je met de auto een bezoek willen brengen aan het meer, houdt er dan rekening mee dat je vooral over bergweggetjes rijdt. Rijdt niet te hard en zorg ervoor dat je een geschikte auto hebt om door de bergen te kunnen rijden.

Al met al zorgen de prachtige bergen met in het midden het Comomeer en de authentieke Italiaanse dorpjes voor een vakantiegevoel waar iedereen op zit te wachten.

Leave a Reply