Rome, de hoofdstad van Italië, oud middelpunt van het romeinse rijk en bekend van de ministaat Vaticaanstad. Rome heeft u heel veel moois te bieden en niet alleen op cultureel gebied! De stad is ook een perfecte plek voor shopaholics of liefhebbers van de Italiaanse keuken.

rome

Rome kent een rijke historie en dit is de reden dat er vandaag de dag nog veel prachtige, oude overblijfselen zijn van deze ooit, zeer machtige stad. Italië was niet alleen voorloper binnen de kunst en architectuur, maar ook verschillende uitvinden zijn door onder andere Leonardo Da Vinci in Italië bedacht. De stad kent daarom veel mooie musea. Toch hoef je niet perse naar een museum om dat gevoel te ervaren. Doordat Rome veel oude bouwwerken kent, is het eigenlijk een groot, levend openluchtmuseum. Door het “museum” gevoel, zal je veel toeristen tegenkomen. Dagelijks zijn er tienduizenden toeristen die Bella Roma komen bezoeken. Daarnaast is het verkeer in de stad chaotisch en niet berekend op de 21e eeuw. Tot slot hebben Italianen veel temperament en banen zij zich vaak al toeterend een weg of gaan zij op scooters door de smalle straatjes.

Het is een stad die ademt en leeft. Veel bekende bezienswaardigheden ken je wellicht al uit Hollywood films. Het bekende Collosseum, Vaticaanstad, de Sint Pieterbasiliek, het Sint Pieterplein, Engelenburcht, Sixtijnse kapel, de Spaanse trappen, Forum Romanum en de verschillende markten zijn allemaal een bezoek waard. De lijst is eindeloos, dus plan voldoende tijd in Rome, want u zult veel toeristen tegen het lijf lopen en lange wachtrijen zijn geen uitzondering. Daarnaast kunt u de bezienswaardigheden natuurlijk afwisselen met de lekkere Italiaanse keuken. Lekkere pasta’s en pizza’s, maar ook heerlijke gelato’s (ijsjes) zijn welkom op een warme dag. De afwisseling die deze stad in kan bieden, maakt deze stad tot aantrekkelijke plek voor veel toeristen. Wilt u graag nog een keer terugkomen in Rome, ga dan naar de Trevi Fontein (aanrader!) en gooi dan een muntje in de fontein. Men zegt dat je dan altijd nog eens terug komt naar deze prachtige stad!

trevi

Leave a Reply