Typisch Italiaans!

autovakantie-italie

In Italië draait alles om familie. Families in Italië zijn heel close en zijn daarom vaak samen, tijdens het samen zijn genieten zij van de heerlijkste gerechten. Vaak wordt er dan naar het huis van opa en oma gegaan om een heerlijke maaltijd van oma te eten. Hoe oma het maakt, zo maakt niemand het. De tradities worden dan ook generatie op generatie doorgegeven. Waardoor het authentieke Italië nog steeds bestaat, hier heeft men tijd voor elkaar en wordt er niet gehaast. Het is dan ook gebruikelijk als u op vakantie, dat de Italianen het wat rustiger aan doen.

Het Italiaanse eten is over heel de wereld bekend en wordt overal gemaakt. Maar het zal nooit zo lekker smaken zoals het smaakt in Italië. Pasta’s worden veel gegeten, de lekkerste pasta’s zijn de meest simpele met de lekkerste lokale producten. Ook Pizza wordt overal in Italië gemaakt, dit gerecht kent zijn oorsprong in het zuiden van Italië rond de stad Napels. Zij zijn hier dan ook heel trots op en hebben een vaste manier van bereiden. Zij zien de bereiding van pizza’s in andere gebieden dan ook als niet correct. Het zelfde als voor de pasta geldt, locale producten en hoe simpeler hoe beter.

vers

Ook het leven in de stad is heel anders dan in Nederland, Italianen gaan uitgebreid eten in de middag. Vaak staan er op kantoor geen koffiezetapparaten, zij gaan liever de straat op een espresso te drinken bij een koffiebar. Italianen drinken vaak in de ochtend een cappuccino, in het vervolg van de dag drinken zij vaak alleen nog maar espresso’s. Koffie wordt ook gezien als het drankje om overdag te drinken. Italianen zijn echt gek op zoet, zij beginnen de dag met een zoet broodje.

21415_kaffeespezialitaeten_a

Een gelato in de zomer is ook heerlijk, het is daarom aan te raden om tijdens uw vakantie alle smaken van het Italiaanse ijs te proeven. Naast de standaard smaken zoals, chocolade, vanille en aardbei zijn er vaak veel andere heerlijke Italiaanse smaken zoals mokka en hazelnoot. De officiële herkomst van ijs niet 100% bekend, sommige zeggen dat het uit Florence komt, anderen twijfelen. Het is in ieder geval wel dat Italiaans bijna altijd overheerlijk is.

dojogelatoicecreamscoopshomepage

In Italië wordt er ook zeker alcohol gedronken, er zijn een aantal die uit Italië komen. Naast veel wijn soorten, produceert Italië ook Limoncello, Sambuca, Frangelico en Ameretto. Deze dranken worden allemaal gemaakt van producten die in Italië in het wild te vinden zijn. Zo is Limoncello gemaakt van citroenen, Sambuca van verschillende kruiden waaronder anijs, Frangelico van Hazelnoten en Ameretto wordt gemaakt van amandelen. Hieruit blijkt dat de Italianen veel van het land verwerken in het voedsel en drinken. Waarbij verse producten toch wel heel erg belangrijk zijn.

Italië is om deze redenen een uitermate geschikte vakantie bestemming, het heeft ook van alles. Zo kan er in het noorden geskied worden in de winter en in de zomer is het er warm. In de rest van Italië worden vaak in de zomer tropische temperaturen gemeten, met als heetste stuk het zuidelijke eiland Sicilië.

Leave a Reply