siena-2417791_1920

De streek Toscane doet vaak al menig mens zijn of haar hart sneller kloppen. De Italiaanse streek wordt gesierd door menig schoon qua natuur en cultuur. Echter een plaats verdient het nog even extra om genoemd te worden. Iedereen denkt natuurlijk gelijk aan Florence (Firenze). Ik heb het nu echter over de prachtige plaats Siena, het hoogtepunt van de provincie. Over Siena vertel ik je daarom ook graag wat meer. Een must see tijdens je reis in Toscane.

De trots van de stad

Zoals ik al zei is Florence bekend bij het grote publiek, een bezoek aan Siena mag echter niet ontbreken tijdens je verblijf in Toscane. Laten we gelijk beginnen met de grote trots van de stad Siena, het grote plein genaamd Piaza del Campo. Het schelpvormige plein is het punt waar de drie heuvels waar Siena op is gebouwd samenkomen.Het plein wordt door negen witte strepen in de grond verdeeld. Deze negen stukken verwijzen naar de vroegere tijd waarin Siena door negen verschillende mannen werd bestuurd. Zeker een stukje Siena die je gezien moet hebben.

Duomo van Siena

Naast dit hoogtepunt van de stad wordt de stad door nog veel meer pracht en praal gesierd. Zo is de Duomo van Siena een andere plek die zeker aan te raden is om te bezoeken tijdens je reis in Toscane. De Duomo van Siena is een kerk die eigenlijk in de 12e eeuw gebouwd had moeten worden. Echter door verschillende tegenslagen zoals de uitbraak van de pest is de kerk uiteindelijk pas in de 14e eeuw bijna voltooid. Ik zeg bijna omdat er nog steeds een muur onafgerond is. Dit omdat de kosten te hoog waren.

Heerlijk eten

Naast prachtige architectuur wordt Siena ook verrijkt door heerlijk eten. Er zijn veel speciaalzaken te vinden waar je overheerlijke Italiaanse en Toscaanse producten kunt kopen. Het zal je ook opvallen wanneer je door de smalle straten van Siena beweegt dat je door veel zoete geuren loopt. Siena staat bekend als de stad van de zoetigheden. De beste bakker van de stad is Pasticceria Nannini, hier worden de lekkerste koekjes gemaakt. Zeker het bezoeken waard!

 

Een laatste hoogtepunt die ik met jullie wil delen is de beroemde Palio. Dit is de beroemde paardenrace die tweemaal in de zomer door de stad gaat. Mocht je op 2 juli of 16 augustus in de stad aanwezig zijn ontkomt je niet aan de gekte die rondom deze race heerst. De hele stad is weken bezig met deze races. Dat belooft een spectaculair evenement met een mooi feest achteraf tot in de late uurtjes!

 

Leave a Reply