De laatste jaren wordt het steeds populairder om te gaan kamperen in Italië. Dit land is prachtig, heeft een heerlijke temperatuur in de zomer en biedt honderden campings aan. Italiaanse campings staan bekend om hun ruime staanplaatsen en goede sanitaire voorzieningen. Je kunt er dus prima met een tent, caravan, vouwwagen of camper heen op vakantie. Een vakantie naar Italië heeft natuurlijk ook nadelen. In deze blog vergelijken wij een reis naar Italië met een vakantie in eigen land. Wat zijn daar de opties?

 

Vakantiehuisjes op de camping

Dit is een wel heel unieke bungalow om je vakantie in door te brengen. Het huis lijkt omgevallen te zijn. Het huisje is heel mooi en kunstzinnig ingericht en beschikt over alle faciliteiten. Er is een mooie woonkamer met twee luxe bankbedden en een televisie met dvd-speler. Er is ook een master bedroom met groot bed. De badkamer is voorzien van wastafel, toilet en douche. Maar op de bovenverdieping bevindt zich nog een verrassing; een geweldig bubbelbad. Overal in het huis komen mooie kleuren en kunst terug in het interieur. Ook is er een keuken, ingericht met een afwasmachine. Veel campings beschikken over stacaravans en mobile homes om te huren (naast de reguliere bungalows).

 

Wildkamperen
Het is een goed en leuk initiatief van Staatsbosbeheer: Kamperen in het wild. Velen weten het niet, maar het is mogelijk om wild te kamperen in de natuurgebieden die Nederland rijk is. De plekken zijn allemaal te midden van de natuur en zijn alleen per fiets of te voet bereikbaar. Geschikt voor de wandelaar of fietser die van avontuur en natuur houdt. Er zijn 29 van dergelijke kampeerterreinen in Nederland. Er is ongeveer plaats voor ongeveer 3 tenten en er is stromend water aanwezig waarmee je kan wassen of koken. Het is wel behelpen, want er is geen toilet in de buurt. Oh ja, het is gratis, maar je loopt het risico dat alle plaatsen bezet zijn.

 

Jongerencampings in Nederland of het buitenland?

Op vakantie naar een camping met je ouders. Als je ouders nog bezig zijn met het opzetten van de tent of het gereed maken van de caravan, ben jij al bezig met het maken van je eerste vriendjes. Vriendjes waar je de rest van jullie verblijf mee optrekt. Samen spelen en samen zwemmen. Er komt dan zo’n moment waarop je te oud bent om nog met je ouders mee te gaan. Dan ga je voor het eerst met je vrienden samen op vakantie. Je neemt zelf een tent mee en zoekt een leuke camping uit, waar je een aantal weken met je vrienden doorbrengt met maar één doel voor ogen: lol maken. In Nederland zijn er vele van die speciale jongerencampings. Dit zijn campings waar een beetje rumoer niet wordt geschuwd en mensen niet speciaal voor de rust komen. Nee, hier worden activiteiten georganiseerd en is er met name in het hoogseizoen van alles te doen voor jong en oud. Bovendien zoeken jongeren juist die campings op, waar voldoende uitgaansmogelijkheden in de buurt zijn. Deze campings bevinden zich in Nederland zowel aan de kust als diep verscholen in de bossen; van Drenthe tot Zeeland zijn er vele leuke jongeren campings te vinden waar jongeren, veelal vanaf 16 jaar en ouder, worden toegelaten. Een voorbeeld van een jongerencamping is camping Dennenoord in Ommen. Zelf noemen ze het een ‘donders gezellige’ camping. Dat de camping populair mag worden genoemd, is wel te zien aan het feit dat er in de zomervakantie tussen de 700 en 800 jongeren op de camping vertoeven.

 

Kamperen bij de boer

Tijdens de kampeer- en caravanbeurs in de Jaarbeurs te Utrecht is boerencamping Visser uit Zoutelande verkozen tot de beste boerencamping van 2021. De titel heeft boerencamping Visser te danken aan de vele gasten die de kwaliteit van deze camping als beste beoordeelde. Boerencamping Visser bestaat reeds 30 jaar en is gevestigd in Zoutelande. Zoutelande is gelegen aan de Zeeuwse kust en hoort bij de gemeente Veere. Het gebied van Veere is overwegend agrarisch, daarnaast kan je heerlijk wandelen en fietsen in de bossen, duinen of op het strand. Op het nabijgelegen Veerse meer zijn diverse mogelijkheden voor watersport. Het Veerse Meer heeft diverse Jachthavens. De camping is gelegen op 1500 meter van de kust en in daarom in het voorjaar en de zomer het ideale vertrekpunt voor een dagje strand. De kampeerplaatsen bij Visser zijn royaal, je hebt maar liefst plaatsen van 156 m2. Bij de kampeerplaats zijn gebruikelijke voorzieningen aanwezig als elektriciteit en een centrale antenne, maar ook draadloos internet. Daarnaast zijn op de camping faciliteiten aanwezig als een gescheiden sanitaire ruimte, een recreatieruimte, diverse speeltoestellen, fietsverhuur en een trapveld.

Leave a Reply