Rome, Venetië, Florence, Pisa. Allemaal plaatsen in Italië die enorm veel bezocht worden. Als je Italië intypt op Google zullen er ongetwijfeld resultaten naar boven komen die deze plaatsen de hemel in prijzen. Begrijp me niet verkeerd. Ze zijn ieder prachtig, hebben enorm veel cultuur en ze zijn een bezoekje dan ook zeker waard. Maar het land heeft nog zoveel meer te bieden. Er zijn dan ook genoeg plekken die nog niet helemaal ontdekt zijn en daardoor ook niet vol zitten met alle toeristen van de hele wereld. Denk bijvoorbeeld aan Sestri Levante in plaats van Cinque Terre. Vaak scheelt dat ook een hoop kosten, omdat er gewoon een stuk minder vraag is naar hotelkamers, etc. Echter is er vaak op die plekken wat minder te doen, omdat de lokale bevolking een stuk minder op toerisme gericht is. Maar er zijn wel een aantal plekken die echt een bezoekje waard zijn. Een van mijn favorieten is Marina di Pisciotta. Dit is waarom.

Over Marina di Pisciotta

Marina di Pisciotta is een plaatsje aan de kust van zuid Italië. Het ligt zo een 150 kilometer onder Napels en het heeft maar 2.627 inwoners. Het oude stadje ligt op een heuvel aan de Tyrreense Zee. Veel mensen hebben een bepaald beeld van een klein stadje in Italië, maar vaak is dat een geromantiseerde versie van hoe het echt is. Maar Marina di Pisciotta is de echte versie hiervan. Het is een perfect voorbeeld van een slaperig italiaans stadje, met pastelkleurige huizen, kleine poorten en pleintjes, verborgen kapellen en het lijkt alsof je overal oude mannen met hoeden ziet zitten die simpelweg kijken hoe de wereld leeft.

Het klimaat

‘s Zomers is de gemiddelde temperatuur 23 graden Celsius. Maar het kan zeker oplopen tot 30 graden. Marina di Pisciotta is dan ook zeker geschikt voor mensen die graag een zon en strand vakantie willen. Maar persoonlijk raad ik het aan om in de na zomer te gaan. De gemiddelde temperatuur is 20 graden Celsius en overwegend zonnig. Het is dus ook zeker nog goed genoeg weer om in een korte broek te lopen. Maar het is niet te warm. Je kunt dus nog steeds activiteiten doen. Zeker ook omdat het nog tot relatief laat op de dag warm blijft dankzij het zeeklimaat. In de omgeving kun je namelijk genoeg doen, van varen tot grotten bezoeken tot cocktails drinken.

Reis naar Marina di Pisciotta

Als je met het vliegtuig naar Marina di Pisciotta gaat, kom je aan op het vliegveld in Ciampino of het vliegveld in Fiumicino. Een vliegticket kan je voor ongeveer 70 euro krijgen. Beide luchthavens liggen op ongeveer 300 kilometer afstand van Marina di Pisciotta. Je zult dus nog een taxi moeten nemen of met het openbaar vervoer om bij je bestemming te komen. Vervolgens kun je daar een hotelkamer krijgen voor ongeveer 50 euro. Het is echter afhankelijk van wat je eisen aan de kamer zijn, want er zijn ook kamers te krijgen voor 50 euro of 80 euro. Maar welk hotel je ook zit, je zult prachtig uitzicht hebben en met maximaal 20 minuten op het strand zijn. Voor een heerlijke vakantie kun je dus zeker terecht bij Marina di Pisciotta.

Leave a Reply